Om mig

Ann-Charlotte Svensdotter

 

Konstnärlig Utbildning

Grundskola för Konstnärlig Utbildning

Idun Lovéns Konstskola

 

Målerikurser i urval

Imprim Art Center, Sierra Nevada, Spanien

Hos konstnär Katarina Ekstrand, Rians, Provence, Frankrike

Atelier de Calvisson, utanför Nîmes, Frankrike

Studier för konstnär Kari Broch-Due i Oslo och Hemsedalsfjellen, Norge.

Septemberakademin, Gerlesborgsskolan

Krokistudier bl a på Konstfack, Konstnärsakademin och Dramaten

Teckning, Bergs Reklamskola

 

Utställningar

Rians i Provence, Frankrike1991

Stockholms Universitet, 1991

Minimässa, Futuraskolan, Gåshaga, 2007

Galleri Ängel, Gamla Stan Stockholm, 2011

 

Akademisk utbildning

Konstvetare, Stockholms universitet

 

Måleriteknik

Jag grundmålar det tecknade motivet, på duk, med temperafärg och sedan följer flera lager med oljefärg; varje lager måste torka någon vecka innan jag kan fortsätta. Det tar flera månader innan en målning är klar. Det är en ganska långsam teknik men det är så jag arbetar.

 

Motiv

Jag målar och tecknar för att glädja barn och vuxna, men också mig själv. Det har blivit många  vinkande nallar, glada gossedjur och andra figurer. Jag vill med figurerna förmedla en varm känsla av glädje och ömhet och försöker ge figurena en känsla av att ha ett eget liv.

 

Inspiration och yrkesmässig bakgrund

Jag har i många år arbetat inom konstmuseer i Stockholm, först på Moderna Museet och sedan i många år som butikschef på Östasiatiska Museet. Därefter på Nationalmuseum som butikschef och försäljningschef (1992-2005) och efter det Nationalmuseums avdelningen för Design- och Konsthantverk. De konstfyllda miljöerna har betytt mycket som inspirationskälla, och jag har, i mitt arbete, kunnat odla min egen kreativitet genom att ta fram mängder av nya specialtillverkade varor till museibutiken i olika material; som t ex textiler och glas och t ex  pappersvaror och brickor med konsttryck. Allt med anknytning till Nationalmuseums samlingar. Jag har också haft den stora glädjen att ha fått ge uppdrag, på olika teman, till över hundra av Sveriges främsta konsthantverkare, silversmeder och formgivare inom olika områden. De nya tingen har skapats för exklusiv försäljning i museibutiken. 

Numera satsar jag enbart på mitt eget måleri.

 

Tavlor på beställning

Gör, i mån av tid, tavlor på beställning. Det går också att välja ur befintligt sortiment av målningar och numrerade kvalitetskonstryck (med äkthetsintyg) i begränsad upplaga, med eller utan personlig text eller detalj. Jag gör även teckningar och porträtt i blyerts, i alla format.

 

Kontakt:

Ann-Charlotte Svensdotter

Brevik, Lidingö

Skicka ett mail
 

 

 

Ann-Charlotte vid sin favoritplats, staffliet.
Ann-Charlotte vid sin favoritplats, staffliet.